Esittely

 

Kenneljuniorit ry:n 50v juhlat 2014Kenneljuniorit ry on vuonna 1964 perustettu yhdistys, jonka tavoitteena on edistää nuorten koiraharrastusta. Yhdistys järjestää jäsenilleen monipuolista toimintaa, kuten eri koulutuksia ja kursseja, esittelytilaisuuksia, tutustumispäiviä ja yhteislenkkejä, pikkujoulujuhlan yms.

Yhdistyksellä on pitkä historia suomalaisessa koiramaailmassa. Matkan varrella Kenneljunnujen toiminnassa ovat olleet mukana monet nykyisen koiramaailman kansainvälisimmistä ja tunnetuimmista henkilöistä. Kenneljuniorit ry on muun muassa ollut tuomassa junior handler -lajin Suomeen ja järjestänyt ensimmäisen pentunäyttelyn maassamme. Myös vuoden koiranäyttelykilpailun alkuun 1970-luvulla liittyy Kenneljuniorit vahvasti. Silloisen puheenjohtajamme Kari Järvisen johdolla Kenneljunnut lahjoittivat Koiramme-lehdelle valtavan hopeapokaalin annettavaksi vuoden näyttelykoiralle Suomessa.

Vuoden Valinnat -kilpailussa yhdistys palkitsee menestyneitä ja aktiivisia jäseniään. Yhdistys julkaisee myös omaa Hurtta-lehteä ja tekee läheistä yhteistyötä HKSP:n nuorisojaoston kanssa.